Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

34 H παρέλαση... στην Κω...


Υπέροχα, εκείνα τα δύο χρόνια στην Κω.

 Κως

Μία από τις ομορφότερες αναμνήσεις μου, είναι κι η παρέλαση.  Μου φαίνεται, ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα στρατιωτική παρέλαση.  Κι είχα εντυπωσιαστεί.

 
Στρατιωτική Παρέλαση στην Κω

Λεβεντιά, αντρειωσύνη, βηματισμός τέλειος και... πατρίδα.  Και ας ήμουν τόσο μακρυά απ' την δική μου πατρίδα.

2ο Γενικό Λύκειο, Κω

Μετά την παρέλαση, πήγαμε στην πλατεία της πόλης.  Η Κως, το πανέμορφο αυτό νησί των Δωδεκανήσων,  έχει πρωτεύουσα την πόλη της Κω.  Με 12.000 κατοίκους και πάρα πολλούς τουρίστες.  Η πλατεία της είναι αρκετά μεγάλη.  Τόσο μεγάλη που χώρεσε όλα αυτά τα παιδιά που χορεύανε!   Πόσα παιδιά!!!....

Χορός στην πλατεία Ελευθερίας

Πήγαμε, λοιπόν, στην πλατεία, κι εκεί ενθουσιάστηκα, ακόμα πιο πολύ.  Χόρευε όλη η πόλη, κι ίσως όλο το νησί.  Τα παιδιά του σχολείου, ντυμένα μπλε - άσπρο (αν θυμάμαι καλά), χορεύανε πατριωτικούς χορούς.  Με ζωντανή μουσική.  Χορεύανε, χορεύανε και χορεύανε.  Πόση ώρα δεν θυμάμαι. Θυμάμαι τον συγχρονισμό τους.  Την ομορφιά τους.  Τον χορό τους.  Πώς ήξεραν τόσους πολλούς χορούς;   Κι όλα συντονισμένα;

Με παραδοσιακές στολές στην πλατεία Ελευθερίας

Έμαθα ότι όλα οφείλονταν στην γυμνάστρια του Λυκείου (μου φαίνεται).  Εκείνη, την γυμνάστρια, που άκουγα απ' το σχολείο, να τους κάνει πρόβες, επί ώρες.

 (κλικ και βλέπουμε χορούς... του 2012)1ο μέρος

Εκείνη, την γυμνάστρια που ήθελε την φούστα μακρυά, κι όχι κοντή, στην παρέλαση.  Εκείνη την γυμνάστρια, που παρουσίασε αυτό το υπερθέαμα.

(κλικ και βλέπουμε χορούς... του 2012) 2ο μέρος

  Σε μένα και σε όποιους ήταν, εκείνη την ώρα, στην πλατεία.  Σε μένα, που ζήτημα ήτανε αν στην δική μου πόλη χόρευαν, μετά την παρέλαση... ούτε που το θυμάμαι.  Σε μένα, που ζήτημα ήτανε να έβλεπα στα παιδιά της παρέλασης, στην πόλη μου, το σωστό βήμα.  Σε μένα, που δεν ήξερα τι σημαίνει επαρχία, και ζωή στην επαρχία... στο νησί τέλος πάντων.

Πλατεία Ελευθερίας, Κω

Έτσι, ακόμα την θυμάμαι εκείνη την παρέλαση.  Και τώρα τα ξαναθυμήθηκα όλα, με αφορμή την φετεινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015.  Όπου, είπανε, ότι, μετά την παρέλαση στο Σύνταγμα, θα έχουμε χορούς και πανηγύρια.

Άραγε, θάναι τόσο ωραία, όσο ήτανε στην Κω;  Ή πάλι είμαι Εγώ κι ο Κόσμος μου;...


Lamprini

 Υ.Γ. Οι φώτο είναι τωρινές, από το γκουγκλ...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...