Σάββατο 3 Μαΐου 2014

17. Η Πρωτομαγιά... και ο γείτονας...


Ήταν μια ήσυχη πρωτομαγιά... Για λόγους υγείας έμεινα μέσα, αλλά δεν με ένοιαζε... ώσπου ο γείτονας... 

Η γειτονειά...

Είναι νέος στην γειτονιά.  Έχει ένα υπέροχο σπίτι, ακριβώς απέναντι από το δικό μου, μεγάλο με πολλά κι εκπληκτικά φυτά.  Στην αυλή του έχει μπάρμπεκιου  και την  έχει φωτίσει πολύ ωραία.  Το σπίτι του είναι ένα στολίδι για την γειτονειά μας.  

Την Πρωτοχρονιά, δυστυχώς, δεν πήγα εκδρομή.  Δεν με ένοιαξε πολύ, γιατί είχα διάβασμα, και όλα φαινόντουσαν απ' το πρωί ότι θα ήτανε ήσυχα... Αλλά... δεν... 

Ο γείτονας είχε γλέντια.  Όσοι έχετε γείτονες κοινωνικούς, γελαστούς, κεφάτους, καταλαβαίνετε τι εννοώ.  Ο γείτονας, ο δικός μου, τέτοιος είναι.  Όταν κάνει γλέντια, όλη γειτονιά το μαθαίνει.  Έτσι, κατά τις ένδεκα το πρωί άρχισαν.  Ποια;  Τα γλέντια.  Θα μου πείτε:  "Μα τόσο νωρίς!!!" Ναι... τόσο νωρίς!

Δεν έδωσα σημασία πολύ.  Είχα αφήσει ανοιχτή την μπαλκονόπορτα, μια που η μέρα ήτανε υπέροχη.  Πρωί ήτανε, τι φασαρία απ' τον δρόμο να ακούω, τι την μουσική του γείτονα. 
"Ε", σκέφτηκα... "πόσο θα κρατήσει;... Το πολύ μέχρι το απογευματάκι μετά θα σταματήσουνε κι οι φωνές και τα γέλια."  Αλλά πού;... Είπαμε... εγώ κι ο κόσμος μου.  

Έτσι περνάγανε οι ώρες.  Ναι, οι ώρες!!!  Το τι τραγούδι άκουσα, από τον γείτονα, κι ευτυχώς όλα της εποχής μου, άλλο πράγμα.  Τι λαϊκά, τι ελαφρολαϊκά, τι ρεμπέτικα, τι δημοτικά και, περιέργως, λίγα νησιώτικα.  Έπεσε και λίγο Michael Jackson!!!  Και ταυτόχρονα, προσπαθούσα να διαβάσω.

 Μέχρι και Μichael Jackson


Eν τούτοις, είναι γεγονός ότι, κάποια στιγμή, παρασύρθηκα κι εγώ.  Έτσι σε κάποια από τα τραγούδια που άκουγα (λες και ήτανε μέσα στο σπίτι μου) τραγούδησα κι εγώ, σε άλλα χόρεψα  μαζύ με τον γείτονα και τους καλεσμένους του, κι είμαι σίγουρη μαζύ με όλην την γειτονειά.  Σε λίγα, ευτυχώς, προσπάθησα να μην δώσω σημασία γιατί δεν ήτανε του γούστου μου.  Και ταυτόχρονα, ακόμα, προσπαθούσα να διαβάσω.

Ώσπου, μετά από τα πολλά... μετά από την τόση υπομονή μου τόσην ώρα ήρθε η κατακλείδα.  Το: "Από κανάρα σε κανάρα θα  πετάω..." του Χρηστάκη.  Ε, δεν πήγαινε άλλο.  Έκλεισα την μπαλκονόπορτα, φωνάζοντας:
"Κανάρα, τέλος!!"

 Ε, μα!!! 
 
 
Lamprini Tolmi... 


Υ.Γ. Τελείωσε το γλέντι στις ένδεκα παρά δέκα.  Νάναι καλά οι άνθρωποι να ξαναβρεθούνε.  Πρωτομαγιά ήτανε.  Μέρα χαράς!!!!...  







6 σχόλια:

Αστοριανή είπε...

What a real story, my Lampritsa!!!

Mine, has installed a huge oven to make pizza
" to feed his family"
as he said to Dimitri,
because the smoke was unbearable!!!
(besides that it is illegal!!!)

What should we do??? Report him?

But it is said:
"-first you see your neighbor
and then God!!!"

but when you can not breathe due to heavy smoke... and close the windows because the whole house smells burning wood....
WHAT can we do!!!!!!!!

A! my friend!...

Lots of kisses,

Yiwta

Unknown είπε...

Τέτοιο γείτονα θα ήθελα και εγώ Λαμπρινή , αααααααααα όλα κι όλα . και τις κανάρες θα χόρευα και τα καβουράκια και Μάικλ Τζασκον ακόμα και Σακίρα θα χόρευα . Και του χρόνου να είσαι καλά !! Καλό Μάη !!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Χαχαχαχαχα στην κανάρα έκανες στοπ;;;
Φιλάκια!!!!

Lamprini Tolmi είπε...

(ΜΕΤΑΦΡΑΣΑ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.... )...

Τι αληθινή ιστορία, Λαμπρίτσα μου!!!
Ο δικός μου έχει βάλει ένα μεγάλο φούρνο για να κάνει πίτσα "για να ταϊσει την οικογένειά του" όπως είπε στον Δημήτρη, γιατί ο καπνός ήταν αφόρητος!!!
(εκτός του οτι ήταν παράνομο αυτό!!!!)

Τι θα πρέπει να κάνουμε??? Να τον αναφέρουμε?

Αλλά, λέγεται: "-πρώτα βλέπεις τον γείτονα και μετά τον Θεό!!!"

αλλά όταν δεν μπορείς να ανασάνεις λόγω του πυκνού καπνού... και κλείνεις τα παράθυρα γιατί όλο το σπίτι μυρίζει καμμένο ξύλο...

ΤΙ μπορούμε να κάνουμε!!!!!!!!

Α! φίλη μου!...

Πολλά φιλιά,

Yiwta



και απαντώ... Τι να κάνετε;... δεν γνωρίζω... Αυτό που έκανα εγώ... ήτανε να κλείσω την μπαλκονόπορτα και να τους χαιρόμουνα τους ανθρώπους για το τόσο μεγάλο κεφι τους... παρα τις αντιξοότατες συνθήκες ζωής μας... τι να πεις;... Έτσι είναι οι Ελληνες!!!...

Γιώτα μου.. ΚΑΤΑΧΑΡΗΚΑ που πέρασες!!!! μάκια πολλα και πολλά Χαιρετίσματα!!!!
Λαμπρινή...

Lamprini Tolmi είπε...

Zina μου... αχαχα... κι εγώ τον καταχάρηκα και χόρεψα... αλλά, έλα που ήθελα και να διαβάσω... αα... δεν γίνονται όλα!!... καλό μηνα!!!

Lamprini Tolmi είπε...

Αντιγόνη μου... χαχα... δεν άντεχα άλλο!!... χαχαχα... Κανάρα στοπ!!! Κι έσκασε η μαμά μου στα γέλια!!!... χαχα.... μακια πολλά!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα σου τα καλά λόγια!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...